Net als en Liveconcert - voor de hele familie
Themed islands with innovative sound

In het vernieuwde rock’n’popmuseum verwacht de bezoeker een visueel en auditief fascienerende reis door de dimensies van de popmuziek.
 
De tentoonstelling bestaat uit verschillende gebieden met onderwerpen zoals Rebellion, Live on Stage en Performance.

MEER

Sounds like energy 
Welkom in onze muziekclub.

In het souterrain van het museum is een nieuwe locatie onstaan: de muziekclub Turbine. Daar is plaats voor ongeveer 300 mensen. Vooral is er vaak livemuziek – maar er zijn ook voordrachten, DJ-events, wisseltentoonstellingen en andere culturele evenementen. Het huuren van deze ruimte voor verschrillende events is mogelijk.

Events Tickets Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Volg ons op social media

LUDWIG LEEFT! BEETHOVEN IN DE POPMUZIEK
Wisseltentoonstelling tot 3 oktober 2021

De interactieve speciale tentoonstelling in het rock’n’popmuseum staat gedurende zes maanden in het teken van het eeuwige fenomeen Ludwig van Beethoven. Een popster tijdens zijn leven, enthousiasme voor zijn werk gaat door tot op de dag van vandaag. Exposities, geluids- en video-opnames en een innovatief tentoonstellingsontwerp verrassen de bezoeker en laten hem zien dat Beethoven vandaag de dag nog steeds overal te vinden is, in advertenties, in ringtones voor mobiele telefoons, in stripverhalen of in de liedjes van de huidige hiphop of heavy metal artiesten.

MEER trailer

Aan Abraham in Lilienfeld
Populaire muziek en de joodse cultuur in het westen van Münsterland. 1920-1945

De titel van de workshop verwijst naar een uitvoering van de beroemde operette ‘Die Blume von Hawaii’, gecomponeerd door de Hongaars-Duitse componist Paul Abraham (1892-1960), die kort na de première in Leipzig (1931), ook werd opgevoerd in de concertzaal "Lilienfeld" in Gronau. Na 1933 werden de werken van Abraham verboden, nadat hij, net als vele andere joodse kunstenaars, door de nazi-vervolging naar het buitenland moest vluchten.

MEER

EDDIE VAN HALEN!
THE LAST GUITAR GOD

De speciale tentoonstelling van Eddie van Halen als digitale tour!
Dit vervangt echter geenszins de live beleving van de tentoonstelling, maar dient vooral om een eerste blik op de tentoonstelling te werpen. Vanaf najaar 2021 is de bijzondere tentoonstelling live te beleven in het museum met veel insider informatie en muziek om je oren!

naar de virtuele tentoonstelling
MEER

Het museum wordt gefinancierd door